Föreningarnas Dag

FAS har fått uppdraget att arrangera årets Föreningarnas Dag.

Och det kommer inte att bli en dag utan två! Den första blir den 19 september kl 10.00 – 14.00. Här blir utgångspunkten Torget, Staffanstorp. Inriktningen blir att visas upp det rika föreningslivet i Staffanstorp. Innehållet ska nu diskuteras med intresserade föreningar.

Med anledning av detta arrangeras en informationsträff den 24 juni kl 18.30 på Rådhuset, Staffanstorp, dit föreningsrepresentanter är välkomna. Anmäl er gärna på foreningarnasdag@foreningsalliansen.se.

Den andra dagen blir i månadsskiftet november/december i Hjärup. Inriktningen denna dag blir mer aktiviteter för  föreningslivet internt. Mer information om detta kommer senare.

Skånes Idrottsledarstipendier 2014

Idrottsrörelsen bygger på det ideella ledarskapet och nästan 80.000 ledare är engagerade inom skånsk idrott. Tillsammans lägger de skånska idrottsledarna ner miljontals med timmar. Idrottsledarna är de som näst efter familjen och skolan har de största möjligheterna att påverka och fostra ungdomarna och härigenom bidra till en positiv samhällsutveckling. Detta ställer höga krav på ledarna.

Genom Sparbankstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen Skåne har Skåneidrotten i år möjlighet att belöna 150 av dessa ledare. Stipendiaten får 7000 kr för sina goda ledarinsatser inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Deras föreningar erhåller också 3000 kr för att stödja och utveckla sin verksamhet för barn och ungdomsidrotten.

Bland FAS medlemsföreningar var det följande som blev uppmärksammade:

Jan Lilja, Staffanstorps Bangolfklubb
Daniel Nyborg, Staffanstorps GIF
Eva Rodriguez, Nevis RGK
Tobias Larsson, S:t Staffan Saviours Amerikanska fotbollförening
Emelie Grönvall, Perform Aerobic Gymnastics Club

Vi gratulerar!